Istočno Novo Sarajevo: Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta (VIDEO)

May 30, 2019, 6:29 pm

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu u iznosu od 16.047.000 KM.

Budžet za 2018 godinu izvršen je u iznosu od 16 miliona ,47 hiljada maraka. Od navedenog iznosa budžetski prihodi su 9.047.000 KM, dok je 2.000.000 KM transfer Vlade Republike Srpske za izgradnju pozorišta i 5.000.000 ostvareno je po osnovu emitovanja obveznica.

Budžet za 2018. godinu i njegovo izvršenje karakterišu značajna ulaganja u infrastrukturu, što je nastavljeno i ove godine Načelnik Ćosić je najavio da bi u naselju “Čiča”, uskoro trebala da počne rekonstrukcija Ulice đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića a biće raspisan i tender za izgradnju Studentskog doma u vrijednosti 6.000.000 KM”.

Klub odbornika SDS-a bio je uzdržan prilikom glasanja o izvješataju o izvršenju budžeta za prošlu godinu, kao i o izvještaju o poslovanju Doma zdravlja.

Odbornicima je podnesena informacija da je do sada na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža registrovano 14 pacijenata oboljelih od morbila i da je proglašena epidemija.

Kada je riječ o mjerama populacione politike, koje su odbornicima danas predstavljene, Ćosić je naveo da je u opštinio Istočno Novo Sarajevo u posljednjih pet godina zabilježen pozitivan migracioni saldo što je od velikog značaja jer bez stanovništva nema napretka, ni novog infrastrukturnog razvoja.

https://www.youtube.com/watch?v=6BR1w81hwWc

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *