Banja Luka: Za devet mjeseci na putevima Srpske poginulo 98 lica (VIDEO)

October 25, 2018, 7:16 pm

U prvih devet mjeseci ove godine na putevima Srpske poginulo je 98 lica što treba da bude alarm da je neopodno raditi na unapređenju bezbjednosti saobraćaja i podizanju svijesti kod građana o značaju bezbjedne vožnje, poručeno je danas u Banjaluci sa Međunarodne konferencije „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“.

Neprilagođena brzina kretanja vozila je najčešći uzrok stradanja na putevima Republike Srpske.  Oko 30 odsto lica stradalo je zbog slijetanja vozila sa kolovoza, a 20 odsto njih su mladi između 21 i 30 godine života, upozoravaju iz Agencije za bezbjednost saobraćaja RS te apeluju na vozače da budu oprezniji.

Dvije takozvane crne tačke sa najvećim brojem poginulih, kada je u pitanju banjalučka regija, su putni pravac Klašnice-Prnjavor i Klašnice-Nova Topola-Gradiška. To je razlog više, slažu se i u resornom ministarstvu, da se dodatno radi na poboljšanju uslova za bolju bezbjednost u saobraćaju.

Na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“, prisutno je oko 280 učesnika iz regiona i Evrope. Pojedincima koji su dali doprinos unapređenju bezbjednosti saobraćaja kao i sponzorima koji podržavaju kampanje Agencije biće dodijeljena priznanja.

(TV K3)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *