Autobus s učenicima iz BiH imao saobraćajnu nesreću u Italiji, vozač poginuo

September 14, 2018, 8:51 am

Autobus koji je prevozio srednjoškolce iz BiH sudario se u petak ujutro s kamionom u Italiji prilikom čega je jedan od vozača autobusa poginuo, dok je najmanje 12 djece povrijeđeno.

Tragična nesreća dogodila se jutros na autoputu A21, koji povezuje Torino i Brešu, preko Pijaćence. Na dijelu puta prema Breši, autobus pun učenika udario je u teretno vozilo. Incident se dogodio oko 6 časova, a vozač autobusa je preminuo na licu mjesta.

Trenutne informacije govore od dvanaest povrijeđenih, a portal Eco of Bergamo govori o najmanje 36 ljudi. Autobusu je prevozio đake iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Istočnog Sarajeva, koji su se vraćali sa ekskurzije.

Učenici kojima je bila porebna ljekarska pomoć primljeni su u bolnicu Sant'Anna di Brescia.

Za sada nije poznat uzrok nezgode, ali se pretpostavlja da je vozač autobusa zaspao ili je doživio moždani udar.

 

Direktorica škole Istočna Ilidža: Roditelji obaviješteni o nesreći, djeca su dobro

 

Učenici Srednje škole Istočna Ilidža čiji autobus je jutros imao nesreću u Italiji, usljed koje je poginuo vozač su dobro.

Ovo je “Nezavisnim” potvrdila Branka Kovačević, direktorica ove škole.

“Djeca su dobro, to je najvažnije. Upravo  ću ih vidjeti, moraju  svi u bolnicu, procedura je takva, uplašeni su, normalno. Vidjećemo ima li lakših povreda slučajno, znaćemo nakon pregleda”, kaže Kovačević.

Na upit da li  su o svemu obavješteni roditelji, Kovačevićeva je rekla da jesu, da je Uprava škole razgovarala sa raditlejima i da su na vezi, te da su obavješteni da su djeca dobro.

 

(Nezavisne)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *