Do 2020. mobilne telefone će imati 90 odsto ljudi

November 21, 2014, 9:11 am

Kako se navodi u Ericsson Mobility studiji očekuje se da će do 2020. godine broj pretplatničkih ugovora korisnika pametnih telefona dostići 6,1 milijardu.

U trećem kvartalu 2014. godine i dalje je, ističe se, prisutan rast prodaje pametnih telefona, pošto su u tom periodu od ukupne prodaje mobilnih telefona, čak 65 do 70 odsto činili pametni telefoni.

Iako je porast pretplatničkih ugovora korisnika pametnih telefona u stalnom porastu, a do kraja godine očekuje se novih 800 miliona ugovora u celom svetu, i dalje postoji mesta za rast u tom sektoru. Od ukupnog broja mobilnih pretplatničkih ugovora, samo 37 odsto čine korisnici pametnih telefona, navodi kompanija Erikson.

Zaključno sa trećim kvartalom ove godine, broj mobilnih pretplatničkih ugovora, kako se precizira, iznosi oko 6,9 milijardi, a najveći porast zabeležen je u Indiji i Kini.

Prema Eriksonovoj studiji, očekuje se da će se do 2020. broj ugovora povećati na 9,5 milijardi i da će medju njima će biti i 3,5 milijardi pretplatničkih ugovora za četvrtu generaciju mobilne telefonije (LTE).

Predviđanja pokazuju da će do 2020. godine u Evropi biti oko 600 miliona LTE pretplatničkih ugovora. Kada je reč o mobilnom saobraćaju, video je i dalje najdominantniji.

U LTE mrežama on čini između 45 i 55 odsto ukupnog saobraćaja. Eriksonova predvišanja su da će se video saobraćaj povećati deset puta do 2020. godine i da će činiti 55 odsto ukupnog saobraćaja u svim mobilnim mrežama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *