Vrhovac: SNSD svoja obećanja ispunjava, dokaz je i pokrenuti proces da Omarska dobije status opštine

September 29, 2022, 1:48 pm

Drago mi je što je Vlada Republike Srpske danas usvojila Informaciju o ispunjenosti uslova za osnivanje opštine Omarska i Zaključke na koji način će se što brže i kvalitetnije ispuniti taj cilj, čime je u institucijama Republike Srpske otpočela zakonska procedura ostvarenja ideje iza koje SNSD Prijedor stoji godinama, izjavio je potpredsjednik SNSD-a Prijedor i kandidat za narodnog poslanika Dražen Vrhovac.

„Mi smo nedavno u Prijedoru imali sastanaksaInicijativnimodborom o osnivanjuopštineOmarska na kojem je dogovoreno da ćemo zajedno učiniti sve da u narednom periodu Omarska dobije status opštine, a argumenti za to su oko 13.000 mještana, koliko ima Omarska,triosnovneškolesavišeod 700 učenika, rudna bogatstva…. Današnja rasprava na sjednici Vlade o tome, još jedan je dokaz da SNSD svoja obećanja ispunjava“, rekao je on.

Podsjetio je i da su odbornici SNSD-a u Skupštini grada Prijedora još u novembru 2019. godine dali pozitivno mišljenje o inicijativi za osnivanje opštine Omarska, koju je tada potpisalo oko 5.300 građana, ali da nisu mogli da pokrenu stvari sa mrtve tačke sve dok nisu dobili povjerenje svojih sugrađana da SNSD preuzme vođenje Grada Prijedora.

„I nismo čekali, veoma brzo smo pokrenuli stvari sa mrtve tačke. Početkom ovog mjeseca Komisija za davanje mišljenja o ispunjenosti uslova za osnivanje opštine Omarska dala je pozitivno mišljenje za ovu inicijativu, kao i na elaborat o teritorijalnoj promjeni grada Prijedora. Naš gradonačelnik Slobodan Javor javno je podržao želju ljudi iz Omarske o kojoj je više puta razgovarao sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom koji je bio odlučan da je potrebno da Omarska dobije status opštine“, rekao je Vrhovac.

On je naglasio da se iskreno nada i vjeruje da će današnja vijest sa sjednice Vlade obradovati građane Prijedora i Omarske i da će institucije Srpske u najkraćem mogućem roku kroz pozitivne zakonske akte i procedure učiniti sve da se ova inicijativa što prije realizuje u praksi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *