“Vanja i dalje živi”: U tišini građani Prnjavora palili svijeće za Vanju Rudić (VIDEO)

February 14, 2021, 12:32 pm

Prnjavorčani su se i danas okupili na mjestu tragične nesreće trinaestogodišnje Vanje Rudić, koja je poginula prošle godine u oktobru i u tišini palili svijeće. Poručuju da je ovo način da se pruži podrška porodici nastradale djevojčice koja je u centru grada, stradala na brutalan način. Za ovu tešku nesreću, Nisvet Mujkić osuđen je na šest i po godina zatvora.

Kažu da ljudi žive, dok god ih se voljene osobe sjećaju. A, trinaestogodišnje Vanje Rudić ćemo se zauvijek sjećati. Prošlo je tačno četiri mjeseca od kako je u gotovo samom centru Prnjavora ugašen njen mlad život. Mirno i u tišini, porodica i građani Prnjavora i danas su, kao i prošle nedjelje palili svijeće na mjestu gdje je Vanja stradala. Poručuju, svake naredne nedjelje biće na istom  mjestu.

Djetinjstvo, sreća i radost prekinuti su tog 13-og oktobra oko 21 sat, kada je Vanju, dok je čekala svog oca, usmrtio automobilom Nisvet Mujkić. U stanju teškog pijanstva, sa preko dva promila alkohola u krvi, više nego duplo veće brzine od dozvoljene sve su to činjenice, koje su dovele do ove teške saobraćajne nesreće. Ipak, početkom ovog’ mjeseca Mujkić je osuđen na šest i po godina zatvora. I to je najveća kazna u istoriji banjalučkog Okružnog suda. Za građane Prnjavora, to je najmanja kazna, koji se i dalje pitaju – zar Vanjin život vrijedi šest i po godina !?

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.