Usvojen budžet grada Prijedora za 2019. godinu (VIDEO)

December 12, 2018, 7:51 pm

Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas budžeta za 2019. godinu u iznosu od 41.977.858 KM, koji uključuje više amandmana SNSD-a, SDS-a, PDP-a, Demokratskog fronta i djelimično usvojenih amandmana SDA-a.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković novinarima je rekao da je odluka većine odbornika, kada je budžet u pitanju, regularna, ali da slijedi sagledavanje sa stručne strane da li su odluke skupštine zakonite.

On je dodao da je namjera predlagača bila da budžet bude balansiran da bi sve bilo u skladu sa prihodima koji su projektovani.

“Želja nam je da budžet bude izbalansiran i razvojni i socijalni, kao i da gradska administracija posluje sa suficitom na kraju godine”, rekao je Đaković.

On je dodao da je određena grupa stranaka generalno usvajala amandmane većinom na način koji nije prihvatljiv.

“Zato smatram da je ovog trenutka budžet usvojen dok ne sagledamo da li je sve u skladu sa zakonom, mada smatram da su neke odluke donesene van ravnoteže budžeta i da bi to moglo da stvori probleme u narednom periodu”, izjavio je Đaković.

Odbornici su usvojili Prijedlog odluke o usvajanju drugog rebalansa budžeta grada za 2018. godinu sa utvrđenim prihodima od 45.798.259 KM, odnosno rashodima od 45.448.259 KM i tekućom budžetskom rezervom od 350.000 KM.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *