Uskoro sastanak sa rukovodstom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela o dopisu MUP-a Srpske

December 12, 2018, 7:54 pm

Nezavisni odbor parlamenta BiH razgovaraće najkasnije do utorka, 18. decembra, sa rukovodstvom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela o iznalaženju rješenja povodom dopisa Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske o obezbjeđivanju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, potvrđeno je Srni iz Odbora.

“MUP Republike Srpske u dopisu iskazuje želju i namjeru da obezbjeđuje člana Predsjedništva BiH, međutim, s druge strane, imamo nastojanje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela da preuzme obezbjeđivanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH kao nosioca najviše funkcije u zemlji, što je i zakonska nadležnost”, rekao je Srni zamjenik predsjednika Nezavisnog odbora Enes Obralija.

Obralija je podsjetio da su sve članove Predsjedništva BiH koji dolaze iz sva tri naroda obezbjeđivali policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela od kada je ova direkcija osnovana.

“Nas prevashodno zanima bezbjednost članova Predsjedništva BiH i, naravno, samim tim i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Više informacija ćemo imati nakon razgovora sa rukovodstvom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i u tom smislu ćemo vidjeti šta je moguće i da je obezbjeđivanje članova Predsjedništva BiH u skladu sa zakonima”, rekao je on.

Obralija je izjavio da je na današnjoj sjednici Nezavisnog odbora usvojen plan rada Odbora za 2019. godinu.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *