Uprkos hendikepu i teškom životu Nebojša se bori kao lav; Pokrenuta akcija za izgradnju nove kuće (VIDEO)

April 18, 2021, 2:15 pm

Nebojša Vučenović iz mjesta Povelič kod Srpca pokazao je da hendikep nije prepreka za uspjeh.  Sa svojih 8 godina, kao mali dječak, doživio je tešku povredu glave, zbog čega danas otežano hoda i ima paralisanu desnu ruku. Uprkos svim problemima i nevoljama, on se nije predavao.

Za Nebojšu to nije bilo prepreka. Borio se kao lav, te ostao društveno aktivan u svakom pogledu. Na svom imanju ima četiri koze i bavi se proizvodnjom sapuna od kozijeg mlijeka, ali da od toga nema neke velike zarade.

Koze kaže da nisu zahtijevne životinje, a prijatelji mu uvijek pomognu kada zatreba. Tako su nedavno zajedno s njim započeli izgradnju novog objekta za njegove koze.

Uz sebe je uvijek imao prijetalje i komšije, pa su tako po ko zna koji put stali uz njega, ali i sada, kada mu se rodila ideja da obnovi svoju trošnu kuću, popucalih zidova i punih vlage, staru gotovo pola vijeka. Novčana primanja koja zaradi kao opštinski kurir radeći po ugovoru na djelu, nisu mu dovoljna da sagrad novi dom. Srpčane je to motivisalo, udružili su se i pokrenuli akciju na izgradnji novog doma.

Uz svu energiju koju ima ovaj tridesetsedmogodišnjak, sigurno je da će uz pomoć svojih prijatelja i sugrađana, uspjeti sagraditi novi dom.

Svi ljudi dobre volje koji su u mogućnosti da mu pomognu u izgradnji nove kuće mogu to učiniti uplatom sredstava na Nebojšin žiro račun koji je otvoren na broj: 562 099 8095 3816 80 kod NLB banke, za devizne uplate: IBAN: BA395620108129858095, SWIFT BIC: RAZBBA22,

TV K3

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *