U septembru polaganje kamena temeljca za novi objekat bolnice u Doboju

August 23, 2018, 8:54 am

Kamen temeljac za izgradnju novog objekta bolnice u Doboju biće postavljen u drugoj polovini septembra, a vrijednost radova iznosi 87.000.000 KM, bez PDV-a, najavio je pomoćnik direktora Bolnice “Sveti apostol Luka” Siniša Marić.

On kaže da je tenderska procedura završena i da je za izvođača radova izabran konzorcijum iz Crne Gore i Njemačke “Lindner”, te da trenutno teče žalbeni rok.

Marić je rekao za Srnu da je planirani rok za izgradnju novog objekta tri godine.

Prema njegovim riječima, nova bolnica projektovana je da dugoročno opslužuje 300.000 građana Doboja i regije.

“Broj kreveta planiran za novu bolnicu je 408 stacionarnih i 45 kreveta za jedinice intenzivnog i poluintenzivnog liječenja”, precizirao je Marić.

On navodi da će sve medicinske specijalističke službe koje postoje u ustanovi, nastaviti sa radom i u novoj bolnici, s tim, što će novi objekat biti bogatiji za jednu angio-salu.

Marić ocjenjuje da će izgradnja nove bolnice omogućiti viši nivo pružanja sekundarne i dijelom tercijarne zdravstvene zaštite.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić ranije je najavio da će nova bolnica, za koju će iz budžeta Republike Srpske biti obezbijeđeno oko 80 miliona KM, raspolagati medicinskim specijalističkim službama kao i svaka moderna bolnica.

Predstavljajući projekat nove bolnice u Doboju, ministar je tada rekao da je planirano da novi objekat na površini od 28.000 metara kvadratnih bude izgrađen za tri godine.

Prema njegovim riječima, lokalna zajednica je izrazila spremnost da bolnicu oslobodi plaćanja obaveza za potrebne dozvole.

“Standarde koje smo postavili u idejnom projektu i budućem projektovanju će tražiti da to bude moderna bolnica, ne samo prema izgledu, nego i sadržaju, energetskoj efikasnosti, opremljenosti i da stvorimo kvalitetan kadar”, istakao je Bogdanić i dodao da će nova bolnica u Doboju imati i salu za kateterizaciju.

 

(SRNA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *