Prnjavor: Još 6 pozitivnih na koronavirus; U Prnjavor stiglo i 29 stanovnika iz Tirola (VIDEO)

April 22, 2020, 4:27 pm

Grupa od oko 50 građana BiH napokon je iz austrijskog Tirola stigla u Bosnu i Hercegovinu. U jutarnjim časovima, austrijski prevoznik je putnike, čiji je prevoz organizovala ambasada BiH u Austriji, ostavio na graničnom prelazu Gradiška. Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite sve građane su smjestili u karantin odakle su u toku dana smješteni u svoje lokalne zajednice. Među pristiglim putnicima je 30 Prnjavorčana.

Pristigli Prnjavorčani iz Tirola su danas u popodnevnim časovcima prevezeni i smješteni u opštinske karantine. Njih 20 su autobusom u kasnim popodnevnim časovima prevezeni do karantina, a devet ih je, upratnji policije,  stiglo u karantine u svojim automobilima.

S obzirom da se proširuju potrebe za karantinima,  opštinski štab za vanredne sitaucije je donio odluku da se otvori novi karantin u Prnjavoru, a radi se o hostelu „Vinčić“. Pristigli Prnjavorčani će biti smješteni na ovu lokaciju, kao i karantin u hotelu „Novi nacional“. U Prnjavoru se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalazi 66 osoba. U protekla 24 časa nije bilo kršenja samoizolacije, a četiri osobe su kaženjene zbog mjera zabrane okupljanja. Načelnik Tomaš ponovo je apelovao na stanovnike da se stiktno pridržavaju svih propisanih mjera.

Korona virus do sada potvrđen kod 19 Prnjavorčana

Još šest osoba iz Prnjavora pozitivno je na virus korona, a pozitivan je i jedan putnik koji je iz Tirola došao na granicu u Gradišci, rekao je nakon vanredne sjednice Štaba za vanredne situacije načelnik opštine i komandant štaba Darko Tomaš.

Sa ovim brojem do sada je potvrđeno 19 slučajeva zaraze korona virusom u Prnjavoru.

Šest novooboljelih su muškarci koji su testirani juče, uzorci su poslati u Institut za javno zdravstvo RS, a rezultati su stigli danas. Radi se o osobama srednje životne dobi, koji su došli iz inostranstva, bili su u karantinu i nisu imali drugih kontakata u Prnjavoru.

https://www.youtube.com/watch?v=XsIcriESr5Y

TV K3 http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *