U međunarodnoj akciji u Belgiji zaplijenjeno 100 kilograma kokaina; Uhapšeni državljani Srbije (VIDEO)

November 26, 2022, 4:52 pm
U međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, BIA i MUP Srbije , u koordinaciji sa inostranim partnerskim službama Europolom i Eurodžastom, u zajedničkoj akciji u Belgiji zaplijenjeno je preko 100 kilograma opojne droge kokain, čija ulična vrijednost iznosi više od 10 miliona evra.

U ovoj akciji u Holandiji uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe srpski državljani D.R. (28) i D.P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvijesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih djela, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni takođe srpski državljani S.K. (36), Đ;.D. (32), Ј.V. (33), jedno NN lice, kao i državljanin BiH S.Đ. (42), navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Na teritoriji Beograda uhapšen je srpski državljanin V.V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Policija u saopštenju navodi da nastavlja sa koordinisanim radom na rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi distribucije pomenutog narkotika i na otkrivanju ostalih članova navedene međunarodne organizovanane kriminalne grupe.

Autor: TANЈUG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *