Sukob specijalnih jedinica sa demonstrantima

October 18, 2017, 4:34 pm

Članovi specijalne jedinice Ukrajine sukobili su se sa demonstrantima koji su postavili ispred zgrade parlamenta u Kijevu, prenijeli su lokalni mediji.

Mediji prenose da su se demonstranti sukobili sa pripadnicima specijalne jedinice, koji su krenuli ka šatorima i da su ukrajinski specijalci upotrijebili suzavce.

Ukrajinska novinska agencija UNIAN prenijela je da je među povrijeđenima u sukobu demonstranata i specijalne jedinice i ukrajinski poslanik Jegor Sobolev.

Više od 5.000 demonstranata okupilo se juče na protestima ispred zgrade parlamenta u Kijevu, zahtijevajući, između ostalog, osnivanje antikorupcijskog tribunala i ukidanje imuniteta ukrajinskim poslanicima.

Na mitingu tokom protesta narodu se obratio i bivši gruzijski lider Mihail Sakašvili, koji je pozvao ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka da podnese ostavku.

U nasilju koje je juče izbilo tokom protesta povrijeđen je jedan policajac i troje demonstranata.

Demonstranti su postavili više od 40 šatora kako bi prespavali ispred zgrade parlamenta, nakon čega do današnjih sukoba nije prijavljen nijedan incident, prenosi TASS.

Šef nacionalne policije Sergej Knjazev i državni tužilac Jurij Lucenko rekli su ranije danas da ne namjeravaju da preduzmu akciju povodom postavljanja šatora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *