Sud odbio optužbe protiv anesteziologa Darka Golića

September 22, 2022, 1:27 pm

Bivši načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Darko Golić (60), optužen za krivično djelo polno uznemiravanje, oslobođen je krivice.

Njegov advokat Jasminka Jovišević potvrdila je “Glasu Srpske” da je sudija Osnovnog suda u Banjaluci na jučerašnjem ročištu donio je presudu kojom se odbijaju optužbe protiv optuženog jer u ovom slučaju nije bilo prijedloga za krivično gonjenje.

– Prema zakonu ovakva krivična djela se gone po prijedlogu oštećenog. Taj prijedlog se mora staviti u roku od tri mjeseca od saznanja o počinjenom krivičnom djelu. Toga u ovom slučaju nema – pojasnila je Joviševićeva.

Golić je uhapšen u januaru 2020. godine zbog sumnje da je bludničio nad pacijentom (36) koji je 40 dana bio u komi na UKC RS u Banjaluci.

Prema tadašnjim informacijama, sve su navodno primijetili zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, te je uprava UKC RS odmah obavijestila policiju, nakon čega je Golić uhapšen.

On se branio sa slobode, a u optuženičku klupu juče je sjeo godinu i po nakon što se izjasnio da “nije kriv” za ono za šta ga tereti optužnica, još u aprilu 2021. godine. Jučerašnje ročište bilo je zatvoreno za javnost zbog zaštite identiteta žrtve.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Golić je 19. januara 2020, u vremenskom periodu od 19 do 22 sata, kao načelnik Klinike za anesteziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, kao ordinirajući doktor pacijenta M.Đ, u cilju zadovoljavanja polnih strasti ljubio oštećenog u lice, u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja – medicinskih sestara i brata Klinike.

Glassrpske.com (Foto: G.S)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *