Strah vlada na kruzeru: Brod u karantinu, sumnja se opasnu zaraznu bolest

February 26, 2024, 1:55 pm

Norveški kruzer “Norveška zora” trenutno je u karantinu kod obale Mauricijusa, nakon izvještaja o stomačnoj bolesti na brodu, a američki “Ju-es-ej tudej” navodi da se sumnja na koleru.

Tokom krstarenja “Norveške zore” od Južne Afrike, manji broj gostiju osjetio je blage simptome stomačne bolesti. Nakon povratka broda ka Port Luisu na Mauricijusu, menadžment broda susreo se sa lokalnim vlastima kako bi se osigurale mjere i akcije za dobrobit svih na brodu – rekao je portparol Norveške kruzerske linije, koja je vlasnik “Norveške zore”.

Portparol je dodao da, zbog dodatnog testiranja koje su zahtijevale lokalne vlasti, vlada Mauricijusa je odložila iskrcavanje sa broda i ukrcavanje na sljedeći kruzer do 27. februara.

Brod je od 13. februara bio na putu od južnoafričkog Kejptauna do Port Luisa. Dok su se spremali da odu na konferenciju za medije, novinari “Ju-es-ej tudeja” i još nekih medija čuli su da se sumnja da je u pitanju kolera.

– Podigli smo naše sanitarne procedure na brodu u sklopu naših rutinskih mjera kako bismo osigurali bezbjedno okruženje za sve na brodu i nastavićemo da preduzimamo sve neophodne mjere da zaštitimo naše goste, posadu i odredišta koja posjećujemo – naveo je portparol.

Srpskainfo.com (Foto: EPA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *