Srpska djeca krenula sa Kosova i Metohije za Republiku Srpsku

June 25, 2022, 6:35 am

Jutros u 5 sati počela realizaciji drugog djela našeg velikog desetog jubilarnog projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i republike Srpske”.

Svih 11 autobusa koji prevoze 461 srpakih učenika u pratnji 46 prosvjetnih radnika sa prostora čitavog Kosova i Metohije krenula su jutros iz Kosovske Mitrovice u 5 časova. Oni će biti gosti svojig vršnjaka i njihovih porodica od 25.juna do 02.jula. 2022.godine.

Do 06.časova svi su bez probklema prešli administrativni prelaz Jarinje i krenuli put prema Republici Srpskoj.

Osam autobusa prema graničnom prelazu Pavlovića Most kod Bijeljine i tri autobusa na granični prelaz Vardište kod Višegrada.

Dolaze nam i svih srpskih sredina sa Kosmeta: Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića, Zubinog Potoka, Banje, Osojana, Crkooleža, Kline, Vidanja, Goraždevca, Velike Hoče, Orahovca; Ugljara, Kosova Polja, Novog Brda, Lipljana, Parteša, Pasjana; Vitine i  Kosovake Kamenice

 

Domaćini djeci u ovom velikom projektu su gradovi, opštine, osnovne škole i oko 450 porodica iz: Banja Luke, Prijedora, Gradiške, Čelinca, Prnjavora, Broda, Doboja, Šmmca, Pelagićeva, Bijeljine, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva i Trebinja.

 

Osam autobusa za koje pravimo doček u Etno selu Stanišići očekujemo oko 12 časova gdje će ih dočekati predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, pomoćnik ministra za školsko obrazovanje u Vladi  Republike Srpske Nataša Cvijanović i pomoćnik direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Jelena Stojković.

 

Veliki broj djece dočekujemo, a ispraćamo naše posebne i drage goste djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju i njihove roditelje iz Udruženja roditelja “Podrži me” Kosovska Mitrovica koji su proteklih pet dana bili gosti Odbora u Banja Luci.

Srećan put jedna i dugima.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.