SO Stanari: Usvojen Program podsticaja poljoprivredne proizvodnje za 2022. godinu (FOTO)

May 13, 2022, 11:46 am

Odbornici Skupštine opštine Stanari usvojili su na 12. redovnom zasjedanju niz odluka. Između ostalog odluke o kupovini zemljišta za proširenje mjesnog groblja u Osredku i za potrebe izgradnje pristupnog puta koje se tiču projekta vodovoda. Usvojen je prijedlog Odluke o podršci poljoprivrednim proizvođačima zbog novonastale ekonomske situacije i prijedlog Programa podsticaja poljoprivredne proizvodnje za 2022. godinu.

„Ja sam lično imao jedan amandman na taj pravilnik, koji je usvojen. Uvršteno je da se poljoprivredni proizvođači subvencionišu većim iznosom prilikom kupovine određene mehanizacije“, rekao je predsjednik SO Stanari Denis Stevanović.

Odbornici su usvojili i izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave u prethodnoj godini, koji je dobio podršku 13 odbornika. Usvojen je i pravilnik za dodjelu jednokratne pomoći socijalno ugroženim građanima. Na prijedlog Kluba Ujedinjene Srpske, u okviru pravilnika za dodjelu jednokratne novčane pomoći iz budžeta opštine uvršten je i član kojim se omogućava novčana pomoć za nabavku senzora za kontinuirano mjerenje nivoa šećera u krvi djeci i mladim ljudima do 25 godina.

„U suštini taj pravilnik daje izuzetnu mogućnost građanima da ostvare jednokratnu novčanu pomoć, a koja im nije dovoljna preko Centra za socijalni rad“ rekao je načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić.

Podršku odbornika nisu dobili finansijski izvještaj Crvenog krsta, Boračke organizacije, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca, kao ni izvještaj o radu odbora za žalbe opštine Stanari za prethodnu godinu.

„Što se tiče Boračkih organizacija, mi imamo dobru saradnju i radimo sinhronizovano jedni sa drugima, a sve u cilju da se toj populaciji omoguće dopunska prava koje je preporučio Zakon o pravima boraca. Mi imamo formiranu radnu grupu, koja će da donese nacrt Odluke o dodatnim pravima boraca, a koja će isto tako u narednom periodu biti uvrštena na dnevni red Skupštine“, objasnio je Ćelić.

Iz DNS-a su podnijeli inicijativu za rješavanje problema ljudi koji često putuju na relaciji Doboj-Stanari.

„Podnijeli smo inicijativu prema načelniku opštine i opštinskoj upravi, da se u dane vikende pronađe mogućnost uspostavljanja redovne linije od Doboja do Stanara. Sve iz razloga zadovoljenja potreba građana u Doboju“, rekao je odbornik DNS-a u SO Stanari Mihajlo Gavrić.

Sa dnevnog reda 12 redovne sjednice opštine Stanari, a zbog tehničke greške povučen je izvještaj o radu Javnog komunalnog preduzeća „Ekosfera“.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *