Šeranić: Nova vozila domovima zdravlja u Prnjavoru, Doboju i Derventi (FOTO/VIDEO)

September 29, 2022, 1:50 pm

Domovi zdravlja u Prnjavoru, Derventi i Doboju bogatiji su za nova vozila, koja će se prvenstveno koristiti za pružanje usluga sestrinstva u ovim lokalnim zajednicama.

Ključeve novih vozila uručio je u Prnjavoru ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, koji ističe da će se donacijom ovih vozila unaprijediti zdravstvena zaštita svih pacijenata.

“Mi ćemo u narednom periodu imati dodjelu još tri vozila, takođe iz ovog projekta i po istom principu. Mislim da će ovo prije svega pomoći u dostupnosti zdravstvene zaštite građanima, onima koji imaju potrebe za određenom sestrinskom uslugom, a da ne moraju da dolaze u Dom zdravlja. Na ovaj način sestre će biti bliže samoj zajednici i njihovim kućama”, izjavio je ovo ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas u Prnjavoru.

Iz dobojskog Doma zdravlja poručuju da će im novo vozilo biti od velike pomoći, istučući da je  sestrinstvo jedan od najznačajnijih segmenata pružanja usluga u  njihovoj zdravstvenoj ustanovi.

Donirana vozila će u značajnoj mjeri unaprijediti nivo zdravstvene zaštite u ove tri lokalne zajednice, a planirano je da ovaj projekat bude realizovan i u drugim lokalnim zajednicama širom Srpske.

“Projekat će sasvim sigurno unaprijediti nivo zdravstvene zaštite u ove tri lokalne zajednice gdje je izvršena donacija, a do kraja novembra biće obezbijeđena još tri vozila za Domove zdravlja u Zvorniku, Tesliću i Trebinju”, rekao je menadžer projekta „Jačanje sestrinstva u BiH“ Eldin Fišeković.

Ministarstvo zdravlja prepoznalo je Prnjavor kao važan segment pružanja primarne zdravdtvene zaštite, a u prilog tome govori i današnja donacija, poručeno je iz rukovodstva opštine Prnjavor.

“Poslednjih pet ili šest godina uz podršku resornog Ministarstva mnogo je urađeno ovdje u Prnjavoru, a u okviru Doma zdravlja realizovani su mnogi projekti. Uvjeren sam da ćemo nastaviti dalje sa ciljem što boljeg zbrinjavanja naših pacijenata”, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Projekat „Jačanja sestrinstva u BiH“ realizuje fondacija Fami uz podršku Vlade Švajcarske i  Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

TVK3

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *