PUT NAS DOVEO: Težak život porodice Lukić iz Modriče – 14.04.2024.

April 15, 2024, 12:03 pm

Ovo je porodica Lukić iz Modriče. Vladimir i Dragana i njihovo troje djece – Jovana, Vladana i Rado.  Vladimir zaposlen, Dragana ne radi, ako se izuzme briga oko mališana. Pa reklo bi se, itekako je zaposlena. Nedaleko od njihove porodične kuće, u mjestu Skugrić žive Vladimirovi roditelji, gdje se, svi zajedno, pomalo bave i poljoprivredom. Reklo bi se – srećna porodica. Ali samo reklo bi se. Ovaj čovjek tolike bitke bije unutar sebe, da je gotovo nevjerovatno šta ga sve zadesilo tokom ove i protekle godine. Sve je krenulo od januara 2023. tačnije, uoči Pravoslavne nove godine, kada je doživio povredu na radu u pekari, gdje je bio zaposlen. Zadobio je teške tjelesne povrede, 27 lomova i napuknuća. Tri mjeseca ležao je nepokretan.

Međutim, tu je Vladimir doživio ono što nije mogao ni da pomisli – dobio je otkaz na poslu!

A raditi, kaže ne bi ni smio, da ne bi došlo do dodatne povrede. Na sve ove lomove, Vladimiru sleduje i odlazak u banju. Ali ni tu nije išlo sve po planu.

Zbog cijele situacije, povrede, a potom i prekida radnog odnosa, Vladimir nije bio u mogućnosti ni da se prijavi na biro, sve dok se ne ustanovi ko je u ovom slučaju kriv. Kao nezaposleno lice, jedino što ima jeste osiguranje. Problem je što troje djece treba prehraniti, a u ovakvoj situaciji, to je previše teško.

Minimalac od 720 KM, bio je kaže i nekako dovoljan za njihov život. Izdvajao je za sve obaveze koje je trebalo platiti. Izdvajao za domaćinstvo, za svoje mališane. Međutim, došli su u situaciju da nemaju gdje. Nemaju nekada ni za hranu. Zbog toga je Dragana, njihovu tešku sudbinu odlučila da podijeli sa drugima, kako bi, ako ima dobrih ljudi, iole pomogli.

Kako bi, makar malo olakšala ionako tešku situaciju, Dragana je voljna i da radi na dnevnicu, ali nema gdje da ostavi djecu. Vladimir, nakon još jedne operacije, trebao bi da aposlutno miruje.

A kako je biti stub kuće, najbolje zna Dragana. Sve je na njoj. I šta jesti i šta piti. I kada nekada nešto zaboli, pružiti ruku. Sebe gotovo i da ne gleda. Gleda svoje najmilije. Zato je svoju sudbinu podijelila na društvenim mrežama.

Porodica Lukić živi život u grču. Svaki dan za Vladimira počinje istim problemom – kako da obezbijedi hranu za svoju djecu. Sprema se za još jednu operaciju. Potom ga čeka oporavak, pa banja. Mnogo toga, a u mislima samo jedno – kako da prežive od danas do sutra. Volio bi, makar tokom ovih dana, da ne mora da misli na tu, još jednu, gorku muku.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *