PUT NAS DOVEO: Dječak Aleksa Ignjatić iz Broda brži od kalkulatora – 25.02.2024.

February 25, 2024, 5:35 pm

Sedmogodišnji Aleksa Ignjatić iz Broda ima nevjerovatan dar. Lako pamti brojeve i voli sabirati, oduzimati, množiti i dijeliti. Mnogi smatraju da je čudo od djeteta; Mi bismo rekli da je brži i od kalkulatora. U školi pohađa i naprednu matematiku. Kaže da su za njega to ipak lake, a ne napredne stvari, jer ponosno kaže – ima dobro pamćenje.

Aleksina nadarenost za matematiku uočena je još, prisjeća se majka Maja, kada je imao manje od dvije godine. Tada je, njemu samo znanim, dječijim jezikom, objašnjavao nešto, govreći ‘jedan plus, jedan plus’. Priznaje da tada nije toliko obraćala pažnju na Aleksinu igru, ali je samo dvije godine kasnije, savršeno dao do znanja, da je zaista čudo od djeteta.

Danas Aleksa gotovo sve svodi na računanje. Nema situacije u kojoj neće iskoristiti ono što drži u malom prstu, pa nam tako Maja prepričava jednu iz marketa.

Polazak u školu bila je jedna nova epoha, ne samo za Aleksu, nego i njegove roditelje, Maju i Gorana. Evidentna je bila razlika između njega i vršnjaka, a i danas, pričaju nam, Aleksi zna kad-kad biti pomalo i dosadno na školskim časovima.

I tako dijete koje pohađa drugi razred, razmišlja već o srednjoj školi. I to nije za čuđenje. Zbog njegovog nevjerovatnog talenta, postoji mogućnost da, sa samo 12 godina upiše prvi razred srednje škole.

Od kako je krenuo u drugi razred, Aleksa ide na naprednu matematiku, o čemu nam se u startu pohvalio. Međutim, za njega, zadaci koji bi trebali biti teži, isuviše laki.

Od doktora, jutjubera, vatrogasca, policajca – ovo su samo neke od Aleksinih želja za budućnost. Iako majka kaže da je za tako nešto prerano, Aleksa ipak odlučan.

Aleksa je zaista jedno veselo i društveno dijete. Razigran, znatiželjan. Ako ne računa, voli da se igra sa drugom djecom. Voli fudbal, bazene, ali i snijeg, a redovno čita enciklopediju.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *