Protiv Draška Stanivukovića pet zajednica etažnih vlasnika podnijele prijavu

September 22, 2022, 7:52 pm

Pet zajednica etažnih vlasnika podnijelo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke i odgovornih u odjeljenju za prostorno uređenje i odjeljenju za inspekcijske poslove.

Od neizvršenja sudske odluke, preko zloupotrebe službenog položaja, do nesavjestnog rada u službi, sve im to pripisuju.

Nisu banjalučani zaboravili šta se to ljetos dešavalo u centru grada, kada su se borili da zelenilo ispred njihove zgrade ne bude pretvoreno u saobraćajnicu, a da na lokaciji starog kina Kozara ne “nikne” zgrada od 13 spratova. U istu borbu ušao je i advokat Aleksandar Jokić koji će podnijeti sličnu krivičnu prijavu, jer su, kako kaže, nadležni u Gradskoj upravi zloupotrijebili svoj položaj, prenosi ATV.

– Krivična prijava koju ja sastavljam će biti fokusirana na nerad institucija, onih koje su morale da obave svoj posao a koje to nisu obavile. Tako da su na određen način zloupotrijebili svoja ovlašćenja, odnosno oglušili su se na pozive građana. Drugi dio krivične prijave će se odnositi na lica koja su izvodila radove bez adekvatnog rješenja – kaže Aleksandar Jokić, advokat.

Od krivičnih prijava i građana Banjaluke Draško Stanivuković ne preza. Kaže da on nije odgovoran za dešavanja i da će se sve odlučiti novim Regulacionim planom.

– Ja bih volio da se sretnemo za dvije godine pa da vidimo hoće li biti išta od te krivične. Kao što je mene tužakalo dok sam bio odbornik za državni udar isto krivično, to je sve palo. Protiv mene je podneseno 50 krivičnih prijava svašta nešto, a pogledajte mene ja sam slobodan kao list na vjetru – kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Ako je neko nešto pogriješio treba da odgovara, stav je odbornika PDP. Milko Grmuša kaže da je ovo je postao simbol neželjenog građenja, a da se više ne bi dešavalo, važno je da dođe do epiloga.

– Ko god da je na vlasti, koje god političke opcije da dođu do mogućnosti da uređuju, vrlo brzo počnu više računa voditi o tome kako izgradnju nastaviti i doći do ozbiljnih budžetskih prihoda, ima i ta strana medalje da bi mogli druge stvari da rješavaju, a manje o urbanističkom segmenta – kaže Milko Grmuša, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

Borba oko gradnje stambeno-poslovnog kompleksa kod kina Kozara u Banjaluci dobila je pravnu osnovu u julu, kada je Ustavni sud Republike Srpske osporio Regulacioni plan za centar grada.

(Srpskainfo – FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *