Prnjavor: Otvoren 19. Međunarodni tekvondo turnir „Prnjavor open“ (FOTO, VIDEO)

March 18, 2023, 10:39 am

U organizaciji Tekvondo kluba „Prnjavor“, a pod pokroviteljstvom opštine Prnjavor, otvoren je 19. Međunarodni tekvondo turnir “Prnjavor open”.

U sportistima prepunoj prnjavorskoj dvorani “Sloga” okupilo se preko 200 učesnika, 16 ekipa iz pet zemalja: Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Turnir je zvanično otvorio predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić.

Takmičari snage odmjeravaju u dvije discipline, borbe i forme, i u tri starosne kategorije kadeti, juniori i seniori.

Inače, ovaj turnir godinama okuplja mlade sportiste, ali je ujedno i prilika da se preispita spremnost domaćih reprezentativaca pred Evorpsko prvenstvo, koje će biti održano u Rumuniji u aprilu.

Među sportistima koji će se takmičiti na prvenstvu kao reprezentativci BiH su i Ivana Ilić iz Tekvondo kluba “Sloga – Prodamont” iz Doboja, Ajša Džihović iz TK “Tekjon” iz Sarajeva, kao i troje mladih sportista iz Tekvon do kluba Prnjavor David Stanišić, Dušan Domuz i Jovana Njegovan.

Inače, Međunarodni tekvondo turnir u Prnjavoru je uvršten u kalendar Tekvando saveza Republike Srpske, kao i Tekvando saveza Bosne i Hercegovine, a tradicionalno se održava u sklopu manifestacija povodoma Dana opštine Prnjavor.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *