Prnjavor: Održan građanski forum “Obećano! Učinjeno?” (FOTO/VIDEO)

July 16, 2021, 6:22 pm

U Prnjavoru je održan peti po redu građanski forum pod nazivom “Obećano! Učinjeno?” Ovaj događaj organizovan je s ciljem promocije kulture dijaloga i edukacije građana na koji način mogu biti aktivni učesnici u promjenama u svojoj lokalnoj sredini.

Na ovom forumu učestvovalo je i nekoliko opštinskih odbornika koji su odgovarali na mnoga građanska pitanja.

Građane su posebno zanimali infrastrukturni nedostaci i proces rješavanja problema vezanih za vodovodnu, kanalizacionu i putnu mrežu, kao i rasvjetu.

Tu su se našla i druga pitanja vezana za proces povećanja sredstava za sportiste, talentovane mlade ljude kao i proces poboljašanja standarda marginalizovanih grupa iz redova osoba sa invaliditetom i djece ometene u razvoju.

Među građanima koji su pratili ovaj forum bilo je mnogo mladih Prnjavorčana koji kažu da je na ovaj način otvorena prilika da se kroz postavljena pitanja, učestvuje u jednom vidu društvenog aktivizma.

Na forumu su učestvovali odbornici Skupštine opštine Prnjavor: Nemanja Lukić, Marina Đuraš i Mile Šljivić.

Oni ističu da im je veoma drago što mogu svoju mladost i energiju iskoristiti kako bi pokazali građanima dokle ide proces njihovih predizbornih obećanja.

 

Kažu kako su zadovoljni sa onim što su uradili u dosadašnjem periodu kao odbornici, što je kako i sam naziv foruma kaže ,,urađeno”.

Ovaj projekat je realizovan od strane Centra modernih znanja iz Banja Luke koji kažu da ovakvi forumi pružaju priliku građanima da učestvuju u procesu političkog odlučivanja.

Poručuju da se na ovaj način ostvaruje posebna spona između lokalnih političara i građana.

Građanski forum “Obećano! Učinjeno?” do sada je organizovan u Banjoj Luci, Gradišci, Laktašima i Srpcu.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *