Prnjavor: Marica i Kosta Petrović sedam decenija zajedno

August 13, 2017, 2:03 pm

Upoznali su se još kao mali, kada je Marica imala osam a Kosta sedam godina. Slutili ili ne, sudbina ih je spojila i danas, nakon sedamdest godina braka, srećni su i zadovoljni. Kažu da ih je uzajamna ljubav i poštovanje pratila sve ove godine i očuvala brak. I teška vremena, poput dva rata, bijede i neimaštine nije spriječilo bračni par Petrović da budu srećni.

“Došla djeca, nestašica, glad, ali mi smo uvijek bili dobro. Nismo gledali na to da li imamo nešto ili nemamo. Uvijek je bilo, biće”, kaže baka Marica, dodajući da je najbitnija bila njihova sloga.

Vrijedno su radili, gradili i formirali porodicu. Brak im je bio veoma važan, ljubav, sloga i poštovanje.

“Brak je najvažniji. I ljubav, sloga i poštovanje. Rijetko smo se svađali. Postupali smo jedno prema drugom onako kako treba. Mislili smo oboje o kući i djeci“,  kaže djed Kosta.

Njihova porodica danas je velika. Sedmoro djece, dvanaest unučadi, osam praunučadi i jedno čukununuče. Srećni su i veseli kad se svi okupe na jednom mjestu. Rijetke su to prilike, ali sedam decenija braka njihovih roditelja, bake i deke, bila je prava prilika. Baka Marica samo riječi hvale za svoju porodicu. Isto tako i kćerka Biljana.

“Za ono vrijeme su bili izuzetno napredni roditelji. Znali su šta znači biti školovan, pa su tako i nas školovali. Sve su svemu, uzorni roditelji”, priča kćerka Biljana Petrović Mujanić

Ovaj par je pravi primjer kako brak treba da izgleda i mnogi maštaju o njemu. Zato su i djeca Petrovića priredila slavlje za svoje roditelje. Nije izostala ni torta, ali ni poljubac bake i djeda sa porukom da ljubav pobjedjuje sve.

Slobodan Milijašević/TV K3

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *