Prnjavor- 21. vidovdanska olimpijada u Kulašima

June 18, 2017, 2:34 pm

U Kulašima kod Prnjavora održana je 21. tradicionalna vidovdanska olimpijada. Uz sportska nadmetanja u 6 disciplina održan je i pomen parastos za poginule borce vojske Republike Srpske iz sela Popovići i Kulaši.

Povodom vidovdanske olimpijade održan je pomen i položeno cvijeće svim stradalim borcima iz sela Popovići- Kulaši koji su živote položili za stvaranje Republike Srpske. Marica Martinović je izgubila sina Željka u Podsjelovu na Vozući 1994. godine a najviše ju boli kaže nebriga nadležnih za ovu populaciju.

Vidovdansku olimpijadu u Kulašima organizuje boračka organizacija opštine Prnjavor a ona je posvećena najvećoj bici koju je srpski narod vodio u proteklom odbrambeno- otadžbinskom ratu a to je bitka za proboj Koridora, rekao je Vlado Živković, predsjednik BO Prnjavor.

Olimpijadu je otvorenom proglasio načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš koji je podsjetio prisutne na žrtvu Prnjavorčana u proteklom ratu te da je 626 boraca ove opštine dalo život za RS a da ih je preko 1.400 ostalo RVI.

Drago mu je i da ova minifestacija iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika.

Iz mjesne organizacije olimpijade u Kulašima navode da svake godine učestvuje od 25 do 30 ekipa koje se takmiče u 6 disciplina.

Na vidovdansku olimpijadu se svake godine pored takmičara odazove i veliki broj posjetilaca a neki od njih dođu čak i dan dva ranije kako bi se pripremili za ovaj događaj.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *