TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor- 21. vidovdanska olimpijada u Kulašima

Prnjavor- 21. vidovdanska olimpijada u Kulašima

U Kulašima kod Prnjavora održana je 21. tradicionalna vidovdanska olimpijada. Uz sportska nadmetanja u 6 disciplina održan je i pomen parastos za poginule borce vojske Republike Srpske iz sela Popovići i Kulaši.

Povodom vidovdanske olimpijade održan je pomen i položeno cvijeće svim stradalim borcima iz sela Popovići- Kulaši koji su živote položili za stvaranje Republike Srpske. Marica Martinović je izgubila sina Željka u Podsjelovu na Vozući 1994. godine a najviše ju boli kaže nebriga nadležnih za ovu populaciju.

Vidovdansku olimpijadu u Kulašima organizuje boračka organizacija opštine Prnjavor a ona je posvećena najvećoj bici koju je srpski narod vodio u proteklom odbrambeno- otadžbinskom ratu a to je bitka za proboj Koridora, rekao je Vlado Živković, predsjednik BO Prnjavor.

Olimpijadu je otvorenom proglasio načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš koji je podsjetio prisutne na žrtvu Prnjavorčana u proteklom ratu te da je 626 boraca ove opštine dalo život za RS a da ih je preko 1.400 ostalo RVI.

Drago mu je i da ova minifestacija iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika.

Iz mjesne organizacije olimpijade u Kulašima navode da svake godine učestvuje od 25 do 30 ekipa koje se takmiče u 6 disciplina.

Na vidovdansku olimpijadu se svake godine pored takmičara odazove i veliki broj posjetilaca a neki od njih dođu čak i dan dva ranije kako bi se pripremili za ovaj događaj.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.