Prijetnje mladića iz Bihaća; Obaviješteno Tužilaštvo oglasila se i škola u Bihaću (FOTO)

May 4, 2023, 9:41 am
Na profilu mladića iz Bihaća objavljene su prijetnje da će učiniti sličnu tragediju kakva se desila u Srbiji, te da će ubiti učenike i radnike u Ekonomskoj školi.

Mediji objavljuju da je ovaj mladić na društvenim mrežama napisao da će biti nezapamćen masakr i da i on sprema nešto slično kao dječak iz Beograda, jer su ga osuđivali i izbjegavali.

Informaciju o ovom nemilom slučaju ima i policija, što je za Avaz i potvrđeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Foto: Fejsbuk

Foto: Fejsbuk

– Imamo informaciju. Obavještava se i tužilaštvo. To je osoba koja je poznata nama u policiji. Ne znamo koje je godište. Јa mislim da jeste maloljetan. Ne znamo da li je iko prijavio. Mi smo to vidjeli na društvenim mrežama i onda mi to po službenoj dužnosti provjeravamo – rekao je Bahrudin DŽelalagić, portparol MUP-a USK.

Mješovita srednja škola u Bihaću oglasila se nakon što je jedan učenik zaprijetio da će izvršiti napad sličan onom koji se juče dogodio u Beogradu.
ЈU Mješovita srednja škola BihaćFoto: Facebook

– Obavještavm sve učenike naše škole, kao i njihove roditelje, da zbog situacije koja je nastala zbgo objave našeg bivšeg učenika Z.A. da nema potrebe za panikom. Nadležni organi su uredno i na vrijeme obaviještenii reagovali su u skladu sa svojim ovlaštenjima – navedeno je iz škole.

Podsjećamo, A.Z. iz Bihaća zaprijerio je u objavi na Instagram nalogu da će izvršiti sličan masakr onom koji se juče desio u beogradskoj osnovnoj školi.

On je zaprijetio da će ubiti učenike i radnike u Ekonomskoj školi.

– Onaj dječak što je ubio osmoro djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za Ekonomsku školu u Bihaću. Biće nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror – stoji u objavi.

Autor: RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *