Popravlja raspoloženje: Zašto je važno da na ovim mjestima držite cvijeće

February 20, 2024, 8:21 am

Pored toga što uljepšava, cvijeće dokazano popravlja raspoloženje i svaki prostor istovremeno čini zdravijim i prijatnijim. Ukoliko primijenite neki od navedenih savjeta, imaćete stan koji lijepo izgleda i ima čistiji vazduh, a vi ćete se osjećati mnogo prijatnije i opuštenije u njemu.

Hodnik

Najljepši prizor je kada odmah po ulasku u stan uočite prijatan, topao i lijepo sređen ambijent. Buket cvijeća u maloj vazi na komodi ili polici, isto kao i saksija sa cvijećem, ako postoji prirodno osvjetljenje, učiniće mnogo za prvi utisak. Ovo je odličan način da priredite lijepo iznenađenje gostima, ali i ono najvažnije – lijep prizor ukućanima kad uđu u dom.

Dnevna soba

Cvijeće pruža živost, mir i prijatnost, pa ga stavite u svoj dnevni boravak. Predlažemo fikus ili drvo života za ćoškove, jer su idealni prečišćivači vazduha, a ni police i vitrine pa čak i pod ne ostavljajte bez nekog lijepog zelenila u saksijama.

Kuhinja

Iako se ne trudimo da ukrašavamo baš ovu prostoriju, ona ipak ne smije biti zanemarena. Ukoliko u njoj postoji prozor, to je odlično mjesto za držanje začinskog bilja.Preporučujemo saksije s bosiljkom, ruzmarinom, nanom, žalfijom ili peršunom, jer bilje možete koristiti prilikom spremanja jela.

Spavaća soba

Lavanda je pogodna protiv komaraca i moljaca, a prijatnim mirisom utiče da bolje spavate u toku noći, prenosi Stil.

Kupatilo

U ovu prostoriju treba staviti biljke koje trpe vlagu, ne traže mnogo svjetla i pažnje i koje ne uvenu odmah ako zaboravite da ih zalijete. Najzahvalniji je bambus, a i paprat je odličan izbor.

Kancelarija

Ne treba zaboraviti da cvijeće gajimo i u radnim prostorijama, jer ono uljepšava prostor i pozitivno utiče na zdravlje. Dovoljno je samo da na radni sto stavite vazu sa svježim cvijećem, a odlučite se za ciklame, ljubičice ili begonije u cvijetu. Kaktus ili druge biljke bodljikavih listova nemojte držati na radnom stolu jer stvaraju lošu energiju.

Srpskainfo.com (Foto: Youtube/ Screenshot)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *