Pomoću ovog trika jednostavno i lako ćete otvoriti teglu

September 14, 2023, 6:28 am

Sigurno ste barem jednom znojili se dok pokušavate da otvorite poklopac tegle.

Postoji mnogo trikova za otvaranje poklopaca tegli, od ubacivanja noža ispod do puštanja pod toplu vodu. Međutim, kuckanje poklopca tegle moglo bi biti najbolje rješenje.

Glavni razlog zbog kojeg se tegle tako teško otvaraju je pečat. Iako je pravilno zatvorena staklenka važna za transport i sigurnost, može učiniti da je otvaranje gotovo nemoguće. Dakle, pronalaženje inovativnih načina da se poremeti pečat će olakšati otvaranje bilo koje tegle s lakoćom.

Kad nekoliko puta čvrsto udarite po poklopcu tegle drškom drvene viljuške ili noža, vjerojatno ćete slomiti taj zatvarač i trebali biste moći lako otvoriti teglu. Ako ne uspijevate, pokušajte još nekoliko puta lupnuti.

Ako i dalje ne možete otvoriti staklenku nakon što ste je nekoliko puta lupnuli, uzmite taj isti nož za maslac i gurnite ga ispod ruba poklopca staklenke. Možete ga koristiti kao polugu za otvaranje tegle. Nakon što čujete suptilan zvuk pucanja, to je znak da je pečat slomljen i trebali biste moći lako otvoriti staklenku.

Svaka je staklenka drugačija, ali razmislite o tome da dodate ovaj trik sljedeći put kada je večer s tjesteninom i budete pokušavali otvoriti svoj omiljeni umak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *