Pogledajte predivnu kuću koja lebdi iznad okeana (FOTO, VIDEO)

October 17, 2015, 8:41 am

Kada pomislimo na kuću na litici, zamislimo raskošnu vilu sa impresivnim pogledom na more. Ova kuća, međutim, takvu viziju u potpunosti okreće naglavačke.

Iz druge perspektive postaje jasno da kuća stoji na stubu 15 metara iznad padine brda. Iluzija se razbija iz svakog drugog ugla, ali kuća ne gubi na atraktivnosti. Kada se pređe 17 metra dugačak mostić kojim se dolazi do kuće, iz nje se pruža spektakularan panoramski pogled na šest kilometara dugu plažu i okean.

Kuća je predstavljala atrakciju još od 1978. godine kada ju je izgradio arhitekta Frenk Dikson.

Izgrađena u potupunosti od drveta, kuća je nakon 40 godina počela da propada. Porodica Dikson rastala se od svog letnjikovca 2005. godine za 1,75 miliona australijskih dolara, ali je uložila žalbu i zahtjev da bude stavljena na listu zaštićenih objekata kada su novi vlasnici, Keti i Rejmond Adams riješili da je sruše. Žalba nije usvojena, ali su vlasnici ipak riješili da nova kuća izgleda veoma slično staroj.

Početkom 2013. godine, arhitekta Franko Fiorentini iz studia “F2 Architecture” započeo je rekonstrukciju kuće. Kao rezultat nastao je nov, moderan objekat na već slavnom postolju.

Kuća je ostala potpuno istih dimenzija i oblika, ali elegantan dizajn, Diksonova originalna ideja i fantastična lokacija, pružili su mogućnost Rejmondovima da je izdaju za čak 400 evra za noć.

Sa svega jednom spavaćom sobom i jednim kupatilom, namjenjena je za dvije osobe bez djece koje su u potrazi za nezaboravnim doživljajem.

Moderan enterijer sa zakrivljenim zidovima i prozorima od poda do plafona, upotpunjen je najnovijom tehnologijom. U slavinama su ugrađena svjetla koja obasjavaju mlaz vode i menjaju boju u zavisnosti od toplote, kreveti se razvlače na pritisak dugmeta.

Zavjese koje prekrivaju dva cijela zida, pomeraju se na pritisak drugog. Prijatna vatra iz visećeg kamina i panoramski pogled koji oduzima dah, ubjediće vas da i unutrašnjost kuće nije ništa manje spektakularna.

(NN, kućastil.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *