Podgoričanke i Požarevčani pobjednici Evropskog prvenstva u odbojci

May 26, 2023, 3:54 pm

Ženska ekipa Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice pobjednik je Evropskog školskog prvenstva u odbojci za djecu do 18 godina, koje je održano u Trebinju, dok je Gimnazija iz Požarevca pobjednik među muškim ekipama.

Gimnazijalke iz Podgorice u finalu su pobijedile ekipu Filološke gimnazije iz Beograda, a požarevački gimnazijalci srednjoškolce iz Modriče.

Ministar porodice omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić, koja je uručila medalje i pehare pobjednicima, rekla je novinarima da je Trebinje posljednjih dana bilo centar svijeta i poželjela da sljedeće godine bude više učesnika.

Članica ekipe Gimnazije Anastasija Anđelić rekla je novinarima da je svaka utakmica bila neizvijesna, ali da su dali maksimum i zasluženo osvojili zlato.

Nikola Stanojević iz pobjedničke ekipe Gimnazije iz Požarevca rekao je novinarima da je to istorijski uspjeh, te čestitao svojoj ekipi.

Sportski direktor takmičenja Gorica Bilak Moconja rekla je da su organizatori ovog nadmetanja prezadovoljni kako je sve proteklo, istakavši da su sportisti pokazali da su veliki na terenu i van njega.

Ona je istakla da su organizatori ovog takmičenja postavili visoku ljestvicu drugim organizatorima, te dodala da očekuju i narednih godina da organizuju slična takmičenja.

Evropsko školsko prvenstvo u odbojci za djecu do 18 godina održano je proteklih dana u Trebinju, a okupilo je oko 250 učesnika iz šest zemalja Evrope.

srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *