Počeo tradicionalni prnjavorski Vašar (FOTO)

August 19, 2021, 7:46 pm

Povodom obilježavanja krsne slave opštine Preobraženja Gospodnjeg u Prnjavoru se ovih dana održava tradicionalni prnjavorski Vašar. Ova manifestacija, koja se organizuje u prigradskom naselju Vijaka, privukla je brojne posjetioce iz Prnjavora ali i drugih mjesta.

Posjetioci uglavnom navode kako im prija dobra atmosfera puna veselja. Kažu kako dolaze da vide šta to nude štandovi. Neki dolaze sa željom da bi nešto kupili a drugi opet kako bi susreli prijatelje i pozananike.

Posjetioce u velikoj mjeri privlače i sadržaji sa zabavnim karakterom kao što su tombole, zid smrti i drugi. Vašar je zbog štandova sa igračkama najviše primamljiv znatiželjnim pogledima djece.

Djeca i mladi navode kako su im  interesantni autići na sudaranje, ringišpili i trampolini. Oni malo stariji ali i tinejdžeri, preferiraju malo ekstremnije stvari kao što je popularna ,,kamikaza”.

Pored ponude za djecu, prnjavorski Vašar ima i druge raznobojne štandove koji nude razne stvari od kućanskih aparata, alatki, oruđa i raznih drugih predmeta.

Vlasnici štandova zadovoljno trljaju ruke. Ipak pamte vremena kada je vašar bio posjećeniji i sa više zarade. Podjećaju da su zadovoljni što vašar opet živi u odnosu na prošlu godinu kada se nije održavao zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Veliki broj posjetilaca, privukla je ponuda ukusne hrane i vidu pečenja i roštilja. Pored hrane tu je i raznovrsno osvježenje u vidu alkoholnih i bezalkoholnih pića ali i dobrog muzičkog zvuka.

Inače prnjavorski Vašar ima tradiciju dugu preko stotinu godina a otvoren je do 20.avgusta.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *