PlayStation 5 bi mogao biti dio novog Hondinog i Sonyjevog automobila

November 23, 2022, 7:19 am

Zvaničnici kompanija Sony i Honda razmišljaju da u svoj nadolazeći električni autonomni automobil fokusiran na zabavu ugrade konzolu PlayStation 5.

Govoreći za Financial Times, predsjednik zajedničkog projekta Sonyja i Honde, Izumi Kawanishi, rekao je da je tehnološki moguće integrisati PS5 u automobil.

Kompanija Tesla je počela isporučivati Model S i Model X s većim horizontalnim ekranima prošle godine te je dodala AMD RDNA 2 grafički čip za koji je direktor Tesle Elon Musk rekao da je “doslovno na nivou PlayStationa 5”. Nešto više od godinu dana kasnije, Musk je obećao velike igre poput Cyberpunka 2077.

No, Sony ne želi samo “ubaciti” igre u automobil poput Tesle, nego je plan “razviti automobil kao hardver koji će služiti zabavi i mreži koju Sony namjerava ponuditi”. To će zapravo biti električno vozilo koje će predstavljati “uređaj na točkovima za ‘potrošnju’ sadržaja”.

Cilj je proizvesti autonomno vozilo.

“Kako biste uživali u automobilu, potreban ga je učiniti prostorom u kojem ne trebate voziti”, kazao je Kawanishi te je priznao da će do ostvarenja cilja biti potrebno uložiti dosta vremena.

Sony je zadužen za zabavu, softver, senzore i tehnologiju potrebnu za autonomnu vožnju, dok će Honda proizvoditi same automobile. Zadatak neće biti lak jer i kompanija Tesla ima problema s radom autonomnih sistema.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *