TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pet stvari koje će obilježiti gejming industriju ove godine

Pet stvari koje će obilježiti gejming industriju ove godine

Iskreno, nijedna godina nije bila “tiha” kada je gejming industrija u pitanju, a prethodna nam je donela nove konzole, brojne naslove i nekoliko značajnih promena. Ovo su neka od predviđanja za 2015. godinu.

Virtualna realnost

Više niko ni ne dovodi u pitanje u kom pravcu će se dalje razvijati svet video igara. Uređaji poput Oculus Rifta su učinili mnogo toga na polju virtualne realnosti, tako da se ove godine može očekivati još brži napredak. Pogotovo što će Sony predstaviti svoj projekat Morpheus ovog leta, kao i Samsung svoj Gear VR čime će dovesti do toga da virtualna realnost postane “mejnstrim”.

Ekskluzivitet

Borba među konzolama se tek zahuktava, svako želi deo tržišta, a najsigurniji način da se to obezbedi jeste predstavljanjem ekskluzivnih naslova samo za određenu konzolu. To je ozbiljnije započeto prošle godine, a predviđanja kažu da će se to nastaviti i biti još drastičnije, tako da će izbor konzole biti još teži.

Prenosni uređaji

Sa sve jačim mobilnim telefonima industrija dobija još veće mogućnosti za razvoj. Programeri ovim napredovanjem imaju mnogo veću paletu za pravljenje video igara, pa nije čudo da veliki broj naslova izlazi i za Android i iOS uređaje.

PC se vraća na velika vrata

Najlakši opis ovoga je – Steam mašine. Uređaji kompanije Valve donose jačinu računara poslednjih generacija u konzole i spajaju ih sa Steam nalogom. Pored toga očekuju se ekskluzivni naslovi isklučivo za PC.

Nintendo uzvraća udarac

Poslednja konzola japanskog proizvođača nije imala puno uspeha, ali se očekuje da novi naslovi, odnosno ceo serijal Maria i Zelde ponovo vrati korisnike na ovu konzolu.

Komentarišite

Your email address will not be published.