Obilježen Dan oslobođenja opštine Derventa

September 29, 2014, 12:38 pm

 

Vijence i cvijeće položili su načelnik opštine Milorad Simić i njegov zamjenik Igor Žunić, potpredsjednik Skupštine opštine /SO/ Milan Đukić, delegacije boračkih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata i predstavnici političkih stranaka.

Načelnik opštine Derventa Simić upriličio je svečani prijem za rukovodstvo opštinske Boračke organizacije i predstavnike drugih boračkih organizacija.

“Ovo je dan kada se sjećamo onih koji su najzaslužniji za slobodu svih nas, da pokažemo da nisu zaboravljeni, kao i njihove porodice. Pravimo normalizaciju stanja i radimo na tome da opštinu svrstavamo u red dobrih opština u Republici Srpskoj”, rekao je Simić.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Derventa Boro Dobrilović rekao je da je 29. septembar dan kada je oslobođena cijela teritorija opštine Derventa.

“U grad smo ušli već 4. jula, ali izbijanjem na Obodni kanal sloboda je stigla na cijelu teritoriju opštine. Boračka organizacija je povodom ovog dana imala saborovanje boraca, ali ove godine nije upriličena svečanost, jer nismo željeli da to činimo u izbornoj kampanji, da neki to ne uporede sa održavanjem izbora ili podrškom nekoj političkoj partiji”, rekao je Dobrilović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *