Nešić: Okanite se samoubilačkih namjera

August 27, 2022, 7:01 am

”Prema Dejtonskom sprazumu BIH čine Republika Srpska i FBiH. Blokiranjem ekonomskih i razvojnih projekata u Republici Srpskoj, uskraćujete svim ljudima i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima pravo na normalan i pristojan život. Podržavam svaki ekonomski projekat bilo gdje u BiH, i ne razumem vaš samoubilački nagon da uništavate sve pred sobom” poručio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić, reagujući na blokiranje odluka od strane SDA.
On podsjeća da je prošli Savjet ministara BiH, na čijem čelu su bili Denis Zvizdić i Mirko Šarović, dao punu podršku izgradnji Jadransko-jonskog gasnog prstena koji je od interesa za FBiH. Tu podršku SDS i PDP ničim nisu uslovili.
”Danas je jasno da su tu podršku morali vezati u paket sa priključnim gasovodom od Šepka do Bijeljine koji danas blokiraju bošnjački političari, kao što blokiraju sve razvojne projekte u Republici Srpskoj za čije finansiranje je zainteresovana Republika Srbija. Blokirali su izgradnju HE Buk Bijela, Paunci i Foča, kao i izgradnju aerodroma u Trebinju. Obećavam im, ili će sve ove projekte odblokirati” kategoričan je Nenad Nešić.
Ovim blokadama, dodaje on, štetu ne trpe samo građani Srpske nego i FBiH.
”Od tih projekata ubrao bi se značajan PDV, a na njihovoj realizaciji sigurno angažovale i firme iz FBiH jer mi smo jedan ekonomski prostor. Uvijek sam spreman sa FBiH da igram pozitivnu utakmicu – ko će više projekata uraditi, i žao mi je što oni traže utakmicu od koje niko nema koristi a to su međusobne ekonomske blokade”, objasnio je Nešić.
Prvi čovjek DNS-a kaže da se nada da će i u FBiH nakon 3.oktobra na scenu doći političari koji su spremni da rade da svi žive bolje i čija politika neće biti ‘da komšiji crkne krava’.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *