Neda Ukraden: Ispitivali su me tri sata

January 15, 2015, 5:25 pm

“Pozvana sam u svojstvu građanina na informativni razgovor. Nemam šta da krijem i uredno plaćam porez. Poslednjih godina nastupam isključivo u inostranstvu, uglavnom u Hrvatskoj i Sloveniji, a pare mi ležu direktno na žiro račun”, rekla je pjevačica.

Neda je u Poresku upravu došla taksijem nešto prije 14 sati, sređena, nasmijana i vidno dobro raspoložena. Okupljenim novinarima i fotereporterima pokazivala je poveću kesu s dokumentacijom koju je donijela kako bi dokazala da je tokom njene duge karijere uredno plaćala porez.

“Rekli su mi da me pozivaju na kratak razgovor, a zadržala sam se tri sata. Imam mnogo imovine, pa pretpostavljam da je zato toliko dugo trajalo. Srećom, čuvam svu dokumentaciju, imam sve kupoporodajne ugovore. Novac zarađen u inostranstvu investiram u Srbiji i to je ono što me odvaja od mojih kolega. Sve u svemu, mislim da neće biti problema”, rekla je Neda Ukraden nakon što je završila sa davanjem iskaza.

Podsjećamo, prema okvirnim procjenama, pretpostavlja se da srpski pjevači i pjevačice godišnje utaje porez u visini od čak 87 miliona evra tako što ne prijavljuju svoje stvarne prihode. Da bi se to spriječilo, Poreska uprava počela je da poziva pjevače na razgovor, a među prvima su na red došle Sandra Afrika i Nataša Bekvalac.

Juče je na saslušanje trebalo da dođu i Miroslav Ilić i Jelena Karleuša, ali se nisu pojavili, a predviđeno je da inspektori ispitaju još i Zdravka Čolića, Anu Nikolić, Seku Aleksić i druge.

 

Telegraf

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *