Nadal najavio kraj karijere: “Mislim da je to bio moj posljednji meč u Barseloni”

April 18, 2024, 7:26 am

Nakon velike borbe u prvom, De Minor je lako riješio drugi set i otišao dalje, a konačan rezultat bio je dva seta 7:5, 6:1.

Nikad ne reci nikad, ali Nadal je poslije poraza indirektno rekao da praktično ne postoji vjerovatnoća da ga sledeće godine gledamo na “Godou”, i to na stadionu koje nosi ime po njemu.

– Ne govorim definitivno o konačnom oproštaju, uvijek uvodim „skoro sigurno“ ili „mislim“. Život mi jasno pokazuje put. Mislim da je to bio moj posljednji meč u Barseloni. Igrao sam kao da mi je posljednja utakmica – rekao je Nadal i dodao:

“Odlazim uvjeren da sam napravio korak naprijed, ali danas nije bio dan kada sam morao da budem dobro, nije bio dan da ostavim sve i umrem, već za nekoliko nedjelja. Da vidimo da li ću u Madridu moći malo više i još malo u Rimu, zatim u Parizu. U Barseloni to što sam mogao da igram je već bila odlična vijest. Danas se nije radilo o pobjedi, već o tome da izađem zdrav. I to se desilo. Još nije bilo vrijeme da se traži herojstvo. Nisam mogao sebi da dozvolim da igram više od dva sata”, istakao je Rafa.

Na kraju, emotivno se oprostio od turnira koji je osvajao 12 puta.

– Zbogom Godo, mnogo sam uživao. Dobiti dvanaest puta bilo je nezamislivo. Mogu samo da vam kažem hvala. Napravio sam priču koja do sada nije bila napravljena, odlazim miran – zaključio je Španac, navodi Telegraf.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *