Na Svjetski dan humanosti: Gradonačelnik obišao porodicu Tubonjić u novoizgrađenoj kući (FOTO)

November 23, 2022, 1:36 pm

Gradonačelnik Draško Stanivuković danas je ponovo obišao porodicu Tubonjić u Mjesnoj zajednici Kola, čija kćerka Milica boluje od cerebralne paralize i još jednog nepoznatog sindroma.

Ovaj put, gradonačelnik je ovu porodicu posjetio u novoizgrađenom, toplom domu, te je poručio kako je Grad uvijek spreman da se priključi humanim akcijama i da na taj način pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

-Zajedno sa Udruženjem „Mozaik prijateljstva“, medijskim kućama i našim humanim narodom,sagradili smo kuću jednoj porodici, ovdje u Kolima kojoj je to bilo prijeko potrebno. Iako to nije suštinska, statusom propisana nadležnost Grada, mislim da je to naša moralna obaveza. Zajedno sa ovim Udruženjem, medijskim kućama i dobrim ljudima, Banja Luka prelazi dvocifren broj obnovljenih, izgrađenih i saniranih kuća. Takođe, iz temelja smo gradili neke kuće, kao što je ova, a kupovali smo i placeve onima kojima je to bilo potrebno – naglasio je gradonačelnik.

Danas, na obilasku završnih radova, gradonačelnik je poručio da porodici Tubonjić i njihovoj kćerki Milici, Grad stoji na raspolaganju i u budućnosti.

-Drago mi je da sam danas ovdje sa porodicom Tubonjić, sa Miroslavom Subašićem iz „Mozaika prijateljstva“ i Ljubinkom Spasojevićem sa Elta televizije koji su sa ovom porodicom od prvog dana ovdje. Dolazili smo ovdje, kod porodice Tubonjić u prethodnom periodu, u zimskim danima, posjetili smo i više puta u njihovoj trošnoj kući, odakle su morali da se isele –rekao je gradonačelnik.

Miroslav Subašić iz Udruženja „Mozaik prijateljstva“ iskoristio je priliku da zahvali svim ljudima koji su se odazvali humanitarnoj akciji, jer su na taj način pomogli Milici da useli u novi, topli dom.

Ćiro Tubonjić, Miličin otac, iskoristio je priliku da ponovo zahvali gradonačelniku, predstavnicima Udruženja „Mozaik prijateljstva“ i medijima na još jednoj posjeti, ali i nesebičnoj pomoći u proteklom periodu.

Podsjetimo, Grad Banja Luka finansijski podržao izradnju nove kuće porodice Tubonjić, a sredstva su prikupljena od „humanog parkinga“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *