Manekenka u strahu za život: “Plastični hirurg me je unakazio”

August 6, 2015, 7:26 am

Sarai Mohamad iz Londona žarila je i palila modnom scenom, bila je tražen model za fotografisanje… Ali njena je karijera naglo završila kad je otišla pod nož. Sada dane provodi zatvorena u kući žaleći zbog odluke da se podvrgne plastičnoj operaciji.

Sve je počelo putovanjem na Filipine, gde je imala zakazano fotografisanje za kliniku plastične hirurgije. Uoči snimanja, jedna doktorka joj je rekla da ima veoma velike podočnjake.

“Imali su moje fotografije i bili su jako zadovoljni što ću im ja biti zaštitno lice, a onda mi je ona to rekla. Preporučila mi je revolucionarni postupak kojim se ubrizgava hijaluronska kiselina ispod očiju. Obećavala je kako nakon toga više nikad neću imati probleme s podočnjacima”, objašnjava Sarai.

Zaslepljena obećanjima pristala je na korekciju. Bila joj je to najveća greška u životu. Probudivši se iz anestezije osetila je bolnu otečenost oko očiju.

“Znala sam da nešto nije u redu ,jer su mi oči bile natečene više no što sam mogla da zamislim, čak sam i otežano disala, činilo se kao da mi telo odbacuje filere”, priseća se.

Po povratku u Englesku zatražila je drugo mišljenje i saznala kako su joj lekari, umesto obećane hijaluronske kiseline, u lice ubrizgali trajne filere. Čekala je šest meseci ne bi li se stanje išta popravilo, ali bez uspeha. Ponovno je otišla u istu kliniku na Filipinima i zahtevala da poprave štetu, ali i ovoga puta operacija se završila katastrofalno.

“Doktorka je napravila rez ispod mojih očiju i pokušala da izvadi filere. Nije uspela. Da stvar bude gora, postupak se zakomplikovao pa sam ostala i bez gornjeg dela obrva”, govori Sarai.

Nakon svega se povukla iz javnog života i sveta. Zatvorila se u kuću i živi usamljeničkim načinom života.

“Zatvorenica sam u spostvenoj kući. Pre sam šetala na pistama ispred hiljada ljudi, a sada ne mogu da se usudim da izađem na ulicu”, priznaje.

Nedavno je bila na trećoj korektivnoj operaciji kod vrhunskog facijalnog hirurga koji je uspeo da joj izvadi filere i zategne joj kožu lica zbog lepšeg izgleda, s obzirom na to da su joj fatalne injekcije uništile mišiće.

“Nakon što su otekline splasnule dovoljno da mogu da otvorim oči i da vidim rezultate, ostala sam prijatno iznenađena. Razumem da treba da prođe određeno vreme pre nego što se sve vrati na staro, ali napokon mi se vratila volja za životom”, zaključuje Sarai.

 

(24sata.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *