LiteQuest u Prnjavoru po peti put; Slot za poljski Lublin

April 27, 2023, 10:35 am

“Veličanstveni hramovi, tajanstveni srednjovjekovni dvorci, uske vijugave stare ulice, planine, tamnice, krajolici od kojih zastaje dah, to je ono što stranci žele vidjeti kada dođu u Europu, a Lublin im može pružiti sve te ljepote.”

Upravo će pobjednik ovogodišnjeg FIBA Lite Questa (lajt kvest)  sa “VIVIA 3×3 Prnjavor” koji se igra 22. i 23. jula u Prnjavoru osvojiti slot za Challenger (čelendžer) u poljskom Lublinu.

“Lublin Challenger 2023” igra se 23. i 24. septembra, gdje će pobjednik osvojiti slot za Masters u Abu Dabiju.

Iz organizacionog odbora prnjavorskog turnira koji ima tradiciju u basket dugu 27 godina, izrazili su zadovoljstvo što po peti put imaju turnir koji  ima status Questa.

“Nakon slotova u Berlin, Rigu, Hamburg i Lipik, ovogodišnji slot vodi u čarobni grad u Poljskoj, Lublin. Drago nam je da je u pitanju ova država, jer naš grad je poznat kao “Mala Evropa” i imamo Poljaka koji žive ovdje već decenijama i gajimo dobre odonose sa nekoliko gradova. Ovaj peti turnir sa statusom  Questa je veliko priznanje za sav trud i rad, ali i motiv da svake godine idemo stepenicu više u organizaciji turnira”, navode organizatori, dodajući da im je drago što se ponovo vraćaju u svoj stari termin održavanja turnira.

Pored Lite Questa, igraće se i Nikšićko pivo 3×3 liga Republike Srpske, kao i omladinski dio turnira koji po tradiciji okupi veliki broj mladih basketaša, a Prnjavor dobije sedmodnevni praznik posvećen basketu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *