Kojić: Zaustaviti satanizaciju Srba

November 23, 2022, 2:47 pm

Nijedna presuda i lažno medijsko izvještavanje ne može biti jače od istine i činjenica na kojima se ona zasniva, poručio je direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić.

Kojić, koji se u Moskvi obratio učesnicima konferencije posvećene geopolitičkom aspektu savremenih problema međunarodne bezbjednosti, rekao je Srni da Srpska nema alternativu i da je ono što rade Vlada Srpske i Republički centar veoma važno.

“Selektivan rad Haškog tribunala i pravosuđa BiH u procesuiranju zločina nad Srbima stvorio je ozbiljan bezbjednosni problem, jer se stvaraju generacije koje smatraju da je dozvoljeno ubijati Srbe”, rekao je Kojić.

On je napomenuo da je i sama medijska slika, kako na Zapadu, tako i u Federaciji BiH, bila značajna podrška takvom pravosuđu, pa su i majku, koja je izgubila troje djece, predstavili kao zločinca.

“Svi koji su počinili ratne zločine treba za to i da odgovaraju. Uloga Haškog tribunala, koji je osnovao Savjet bezbjednosti UN, za šta nije bio nadležan, kao i pravosuđa BiH, koji nije ustavna kategorija, jeste da se satanizuje srpski narod kroz jednostran pristup i procesuiranje isključivo Srba. Na taj način nije zadovoljena pravda, niti je dokazano da su svi građani jednaki pred zakonom”, naglasio je Kojić.

On je naveo da je na konferenciji govorio i o ulozi NATO-a u ratu u BiH, koji je, kako je naglasio, bombardovanjem Srpske, bio direktna podrška takozvanoj Armiji BiH i Bošnjacima.

Dvodnevna konferencija u Moskvi posvećena je geopolitičkom aspektu savremenih problema međunarodne bezbjednosti.

Kojić učestvuje na skupu na poziv Fonda za podršku javne diplomatije Aleksandar Mihajlovič Gorčakov.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *