Jednostavni trikovi za stilizaciju punđe

November 20, 2022, 11:46 am

S obzirom da postaje toplije, sve češće ćete imati potrebu da kosu podignete s vrata, zato smo za vas pripremili nekoliko ideja za savršene punđe, sa kojima ćete biti spremne za svaku priliku, a neće vam oduzeti mnogo vremena.

4 jednostavne trendi punđe:

1. Niska punđa

Ispeglajte kosu, zatim na četku naprskajte malo laka za kosu i počešljajte se. Počešljanu kosu vežite u niski rep. Na krajeve kose dodajte još malo laka. Kosu omotajte oko gumice, a vrhove pričvrstite ukosnicama.

2. Mokra punđa

Pripremite kosu na isti način kao i za nisku frizuru, a zatim uzmite kremu za kosu i rasporedite je po cijelom tjemenu dok kosa ne bude sjajna u cjelini. Zatim je vežite u niski rep i odvojite dva pramena, tako da imate pramen iznad i ispod. Ova dva dijela uvežite u osmicu, a njihove vrhove pričvrstite ukosnicama.

3. Kika punđa

Kosu počešljajte i vežite visoki rep. Od repa ispletite čvrstu kiku i omotajte je oko gumice, te je pričvrstite ukosnicama. Ukoliko imate tanku kosu, začešljajte je četkom na koju ste naprskali lak, kako bi frizura bila besprijekorna i ništa ne bi štrčalo.

4. Punđa 90-ih

Odvojite nekoliko dužih pramenova koji će padati naprijed i uokviriti vaše lice. Kosu neobavezno, rukama oblikujte u rep na tjemenu iz kojeg ćete napraviti neobaveznu punđu.

Izvor: Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *