IPL procedura u Klinici za kožne i polne bolesti UKC Republike Srpske

January 24, 2023, 1:36 pm

 

U Klinici za kožne i polne bolesti od oktobra prošle godine u primjeni je Lumenis M22™ multifrakcijski laser sa velikim brojem dermatoloških indikacija. Aparat koriste ljekari širom svijeta u tretmanu velikog broja stanja sa izvrsnim rezultatima. Posjeduje četiri platforme od kojih je jedna IPL (Intenzivna pulsna svjetlost) talasne dužine od 400-1200 nm.

IPL se najčešće koristi u tretmanu crvenila lica, proširenih kapilara, hiperpigmentacija, blagih do umjerenih akni, odstranjivanja neželjenih dlačica na licu sa manjih područja (kao npr. nausnice), fotopodmlađivanje.

Sve tretmane laserom indikuje i obavlja dermatolog. Na prvi, inicijalni pregled pacijenti dolaze sa uputnicom u zakazani termin, dok su usluge laserom komercijalne i naplaćuju se prema važećem komercijalnom cjenovniku UKC Republike Srpske.
Ovaj sofisticirani laser osim za gore navedeno koristi se i za vaskularne lezije, bore, opuštenu kožu, tretmane strija i ožiljaka, karbonske pilinge lica, uklanjanje tetovaža itd.

Ovo je još jedan pokazatelj da je prioritet rukovodstva naše ustanove ulaganje u edukaciju kadra, nabavku savremene opreme i uvođenje novih procedura kako bismo pružili što bolje usluge našim pacijentima.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *