“Invest forum” u Banjaluci; Učestvovaće više od 300 privrednika iz Evrope i svijeta

September 18, 2023, 8:29 am

Prvi “Invest forum” u organizaciji Vlade Republike Srpske i Investiciono-razvojne banke Srpske biće održan sutra u Banjaluci, uz učešće više od 300 privrednika iz Evrope i svijeta.

“Invest forumu” pod nazivom naziva “Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku” prisustvovaće privrednici iz Italije, Јapana, Kine, Turske, Švajcarske, Srbije, Austrije, Mađarske, Ruske Federacije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hrvatske, Grčke, Holandije, Poljske, Slovenije, Azerbejdžana, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Bjelorusije i Belgije.

Među učesnicima su i predstavnici vlasti, privrednih komora, diplomatskog kora, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Na Forumu će biti predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i projekti Republike Srpske s ciljem uvezivanja privrednika Republike Srpske sa privrednicima iz inostranstva radi novih investicija, otvaranja novih radnih mjesta i jačanja privrede.

Privrednicima će biti prezentovan stimulativni privredni ambijent Republike Srpske, kompanije i imovina za koju su zainteresovani strani ulagači, a lokalne zajednice će predstaviti svoje poslovne zone, sa konkretnim ponudama za “braunfild” i “grinfild” investicije.

Vlada Srpske predstaviće projekte u sektorima privrede i pogodnosti za ulaganje u Republici Srpskoj, Ministarstvo finansija predstavlja stimulativnu poresku politiku u Srpskoj za investiranje, IRB će promovisati investicione potencijale i mogućnosti ulaganja u Srpskoj, dok će gradovi i opštine Srpske predstaviti mogućnosti investiranja u poslovne zone.

U drugom dijelu zvaničnog programa akcenat će biti na uspostavljanju poslovne saradnje privrednika, kao i saradnje međunarodnih institucija/organizacija i institucija Republike Srpske, a sve s ciljem jačanja ekonomske saradnje.

“Invest forum”, koji će biti održan u utorak u Kulturnom centru “Banski dvor” sa početkom u 9.30 časova, biće prilika za razgovor o konkretnim investicionim mogućnostima i ponudama Republike Srpske, kao i poslovna prilika za uvezivanje privrednika Republike Srpske i stranih privrednika, putem partnerstva ili direktnih ulaganja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *