GrO PDP Banjaluka ocjenio sramnim gostovanje dvojice ljekara sa UKC-a Srpske

February 26, 2024, 1:15 pm

Gradski odbor PDP Banjaluka, smatra sramnim i neprimjerenim jutrošnje gostovanje dva ljekara sa Univerzitetskog kliničkog centra koji su svoju profesiju najgrublje zloupotrijebili zbog promocije novih kandidata na predstojećim izborima.

Direktor UKC Vlado Đajić i načelnik Klinike za kardiohirurgiju Nikola Šobot gostovali su jutros na javnom servisu Republike Srpske povodom posjete generalu Ratku Mladiću i njegovog teškog zdravstvenog stanja, te ovu temu najgrublje zloupotrijebili.

Doktor Đajić je sramno, ne birajući teme, promovisao svog novog kandidata za gradonačelnika, te veći dio emisije posvetio upravo promociji doktora Šobota i problemima za koje tvrdi da ima Banjaluka, potpuno zanemarujući profesiju ljekara i probleme sa kojima sa UKC suočava.

Na ovaj način Đajić je potvrdio da nije spreman biti kandidat i prihvatiti poraz, te za kandidata stavlja potpunog političkog anonimusa, koji čak javno kaže da se nada da neće biti kandidat.
Iz ovoga možemo zaključiti samo jedno – niko u banjalučkom SNSD nije spreman izaći na izbore i izgubiti, pa na scenu izvlače nove ljude, koji izgledaju kao da su u najmanju ruku natjerani da budu potencijalni kandidati za gradonačelnika Banjaluke.

Izjave da će ako pobijede u Banjaluci prvo „ukloniti kolje“ misleći na stubiće na biciklističkoj stazi, te izjava doktora Šobota da se nikada nije bavio Banjalukom, jasno govore o ozbiljnosti i planovima ova dva čovjeka.

Koliko je izgubio osjećaj za realnost pokazuje i to da je doktor Đajić rekao da oni kao ljekari treba da liječe Banjaluku. Iako je posao ljekara da liječi pacijente, a njega kao prvog čovjeka UKC da rješava probleme poput neuslovnih sala, nedostatka lijekova i osnovnih sredstava za rad, boljih uslova u porodilištu, uplate poreza i doprinosa za radnike i mnogo drugih stvari…

Dok je doktor Šobot, vidno nespreman, odgovarao na pitanja kako vidi Banjaluku, pacijenti sa druge strane ekrana su očekivali odgovor da li su osposobljene angio sale na UKC ili se pacijenti u predinfarktnom i infarktnom stanju i dalje šalju u Prijedor i Bijeljinu?

Da li Đajić u politiku uvodi još jednog ljekara koji će, možda i ne svojom voljom, borbu za fotelju gradonačelnika staviti ispred struke i pacijenata i koga će politika izvući iz operacionih sala?

PDP

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *