Dukić podnio neopozivu ostavku

April 14, 2015, 3:21 pm

“Svima koji smatraju da su me zakulisnim radnjama eliminisali iz Saveza logoraša Republike Srpske poručujem da nisu uspjeli da omalovaže rezultate mog rada u ovom savezu, od ličnih svjedočenja u Hagu i prikupljanja obimne dokumentacije i publicističke građe, do uspostavljanja Saveza u respektabilno udruženje od javnog interesa i značaja za Srpsku”, rekao je Dukić.

On kaže da je odluku Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ o prestanku saradnje sa Savezom logoraša objavio samo portal BN televizije, koja je, kako navodi, proteklih mjeseci vodila bjesomučnu harangu protiv njega i njegovog ponovnog izbora za predsjednika Saveza logoraša, saopšteno je iz ovog saveza.

“Iako bi u ovakvim situacijama bilo ispravno da se o navodnim stavovima BORS-a upoznam od njihovih organa ili da budu objavljeni u drugim agencijama, ovakvim postupanjem BN televizije i svih drugih koji stoje iza ovog projekta iscrpljene su i posljednje granice strpljenja koje sam nalazio, prije svega zbog Saveza logoraša koji je rezultatima počeo da smeta onima koji ih nemaju, kao što nemaju ni autoriteta”, dodao je Dukić.

On je naveo da će Savez logoraša Republike Srpske i dalje punim kapacitetom i samostalno nastaviti rad na programskim ciljevima koje je do sada više nego uspješno izvršavao, bez obzira na sve opstrukcije onih koji bi da ga uklone sa javne scene.

Predsjedništvo BORS-a donijelo je 9. aprila odluku o prestanku saradnje sa Savezom logoraša Republike Srpske zbog, kako su istakli, Dukićeve ratne prošlosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *