Dragičević i Memić sa ambasadorima u BiH “Ovo je prekretnica, čuli su dva mala čovjeka, a mi smo obećali borbu do kraja” (FOTO)

December 11, 2018, 11:42 am

Davor Dragičević, Muriz Memić  i advokat Ifet Feraget danas su održali sastanak u zgradi Delegacije EU sa svim ambasadorima zemalja članica EU koje imaju predstavništva u BiH.

Advokat Feraget je nakon sastanka rekao da su bili prisutni svi ambasadori i da je sastanak potrajao mnogo duže od planiranog.

Ističe da je razgovor bio veoma koristan, a da su očevi ubijenih Dženana i Davida dobili podršku.

– Naglašen je novi pristup ovom problemu, a to je kako je rekao ambasador Hrvatske, nije pitanje šta će očevi i advokati raditi dalje, nego šta će zemlje članice EU konkretno preduzeti kako bi ovaj i svi ostali slučajevi bili riješeni i kako bi se u BiH uspostavila vladavina prava koje trenutno nema – rekao je Feraget.

Na pitanje da li se razgovaralo o greškama pravosuđa, Feraget je rekao da je bilo dovoljno vremena da se razgovara o detaljima oba slučaja.

– Na redu je VSTS i kompletno pravosuđe. Očekuje se konkretna akcija, ne samo radi utvrđivanja ko su ubice Dženana i Davida, nego svih onih koji su doveli do zloupotrebe sistema, trošenja budžetskog novca, krađe vremena koje je dragocjeno očevima koji su primjer građanske borbe za istinu i pravdu – rekao je on.

Davor Dragičević je rekao da je današnji dan prekretnica u oba slučaja, ali i u istoriji BiH.

– Ja sam zadovoljan jer su dva mala čovjeka i jedan mali advokat bila tu. Idemo do kraja, skroz do kraja. Dženana i Davida nema, nema oprosta i zaborava. U slučaju Davida sve se zna – Darko Ilić, Dragan Lukač, Darko Čulum, Želimir Lepir, Dalibor Vrećo i Vlada RS i svi koji su se ogriješili o moje dijete – izjavio je Dragičević.

On je dodao da samo žele pravdu jer, kako je istakao, istinu već znaju, piše Klix.

Foto: I.Š./Klix.ba

Otac preminulog Dženana, Muriz Memić, novinarima je rekao da su on i Davor Dragičević obećali borbu do kraja.

– Sada će VSTS reći šta su uradili i šta nisu uradili. Iznijeli smo probleme, saslušali su nas i sada idemo dalje. Pitali su nas koji su naši sljedeći koraci. Rekli smo im da sve pokušavamo pravno. Ako ne ide pravno, Davor i ja znamo šta ćemo. Pozvaće Tegeltiju i hvala ambasadoru Hrvatske koji je to predložio. Neka kažu koliko su potrošili novca. Više puta sam ponovio da je Dalida Burzić kriminalac, da me Bakir Izetbegović primio i da ništa nije učinio, da je njegova supruga gore u KCUS-u lažni nalaz sastavljala za amneziju. Čitava Evropa, svi ambasadori su čuli, da je Dalida Burzić kriminalac. Kad tad će odgovarati. Nikoga nećemo ostaviti na miru, to im garantujem – poručio je Memić.

Izvor: srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *