Detalji željezničke nesreće: Nastradale osobe iz Sarajeva, utvrđuje se uzrok frontalnog sudara (VIDEO)

August 23, 2018, 7:16 am

Jedan od mještana Donje Jablanice ispričao nam je kako se malo prije ponoći začula eksplozija i kako su mnogi potrčali prema pruzi da vide šta se desilo.

“Bar sat vremena smo iz bijele lokomotive izvlačili teško povrijeđenog kojeg su vozilom Hitne pomoći prevezli u Mostar”, kazao je.

Prema našim saznanjima, još uvijek traje izvlačenje jednog smrtno stradalog iz olupina teretnog voza.

Kako smo saznali na mjestu nesreće, došlo je do sudara 2 teretna voza, jednog punog koji je vozio iz Ploča i jednog praznog koji je išao u suprotnom smjeru.

U Donjoj Jablanici su se trebali mimoići, a istragom koja još uvijek traje trebali bi biti utvrđeni razlozi frontalnog sudara. Od siline udara lokomotive i vagoni su nekoliko metara odbačeni od pruge.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, kazao je za Klix.ba da se ova teška nesreća desila noćas oko 23:10 sati.

“U nesreći su učestvovale dvije željezničke kompozicije, lokomotiva s 18 vagona u kojoj su se nalazili H. K. (1983) i J. Ć. (1969), obojica iz Sarajeva i lokomotiva sa 36 vagona u kojoj su se nalazili B. J. (1968) i F. T. (1971), obojica iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno su stradali J. Ć. i F. T., dok je teške tjelesne povrede opasne po život zadobio H. K. Na snazi je potpuna obustava željezničkog saobraćaja na navedenoj dionici”, kazao je za Klix.ba Marić.

JP Željeznice Federacije BiH će se u toku dana službenim saopćenjem oglasiti o nesreći.

(klix.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *