Derventa: Uručena posthumna odlikovanja za 45 boraca VRS (VIDEO)

October 28, 2021, 2:28 pm

Posthumna odlikovanja za 39 poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz Dervente i šest iz Petrova uručena su danas članovima njihovih porodica u derventskom Centru za kulturu. Priznanja dodjeljuje predsjednica Srpske, povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske.

– Ovo odlikovanje, cijeloj porodici mnogo znači. To nam govori da ga ne žalimo samo mi, te da iako su prošle nepune tri decenije od njegove pogibije, neko ipak cijeni to što je Zoran krv prolio za ovu državu  – kazao je Kovačević.

O porodicama poginulih moramo voditi računa, jer je žrtva koju su njihovi najmiliji podnijeli naša svetinja i naša obaveza, poručeno je sa svečanosti, na kojoj su Medaljom zasluga za narod posthumno odlikovani poginuli borci Vojske Republike Srpske iz Dervente i Petova.  Goran Kovačević iz Dervente , brat tada tridesetogodišnjeg Zorana Kovačevića, koji je poginuo na na Bijelom brdu, ostavivši iza sebe dvoje maloljetne djece, kazao je da ovo odlikovanje itekako znači svima u porodici.

U ime predsjednice Republike Srpkse, 39 odlikovanja porodicama poginulih boraca iz Dervente i šest za porodice iz Petrova je podijelio izaslanik  Slobodan Župljanin.

Gradonačelnik Dervente rekao je da nikada i ničim se nećemo  porodicama moći odužiti ovim porodicama, ali da možemo na ovaj način da se sjećamo njihovih najmilijih.

Ranije je dogovoreno da Derventa i Petovo  zajedno dodjeljuju priznanja u Derventi.

TVK3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.