Derventa: Susret veterana Tekstilca i Crvene zvezde

June 25, 2022, 7:01 am

Ljubitelje “najvažnije sporedne stvari”, a posebno navijače bogradske Crvene zvezde u Derventi i okolini, obradovaće gostovanje veterana beogradskog velikana u Derventi .

Biće ovo prilika da veterani Tekstilca ponovo odmjere snage sa Zvezdinim, baš kako je to bilo prije dvije godine kada je obilježeno 100 godina postojanja kluba.

– Još jednom smo potvrdili odličnu saradnju Tekstilca sa Crvenom zvezdom koja traje već nekoliko godina. Beograđane će da predvodi naš sportski direktor Ognjen Koroman, a očekujemo dolazak još nekoliko “zvučnih” imena iz Zvezdine bogate istorije, poručuju iz uprave kluba.

Ovaj susret biće poseban po tome što će se od aktivnog igranja oprostiti još jedna legenda Tekstilca Dejan Plisnić, golman sa čak 1030 odigranih seniorskih utakmica i stažom od punih 11 godina u dresu derventskog kluba.

– Od 1993. godine igram seniorski fudbal, od kada i postoji Fudbalski savez Republike Srpske. Poslije Tekstilca naduže sam nastupao u “Ljubiću”, punih 8 sezona. Nisam nimalo tužan zbog kraja duge karijere, koja je, hvala Bogu, protekla sa malim brojem povreda. Fudbal mi puno toga dao, kao što sam i ja fudbalu, igrao sam sa brojnim fudbalerima, dijelio i dobro i loše, te stekao puno prijatelja širom BiH, naglašava veteran u najavi svog oproštajnog susreta.

Revijalni susret će se odigrati danas u 18.30 časova na Gradskom stadionu u Derventi, a ulaz je besplatan.

Prethodno će na teren, od 17,15 časova snage odmjeriti pionirske selekcije Tekstilca i Ljubića iz Prnjavora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *